No Border Camp Rotterdam 2013 – Nassaukade 3 – August 2-10

Vluchtelingen en No Border activisten in actie tegen IND

Vandaag, vrijdag 08 augustus, voeren wij, de vluchtelingen uit het Vluchthuis in Den Haag, de Vluchtflat in Amsterdam en activisten van het No Border Camp, actie tegen de IND. De actie zal om 14:00 van start gaan bij de stadswinkel aan het Doelwater waar de IND gevestigd is.

Op de stoep voor de ingang zullen we in slaapzakken duidelijk maken in wat voor situatie de IND vluchtelingen dwingt. Op straat, zonder huis, zonder zorg, zonder een vooruitzicht op een menswaardig bestaan. “In plaats van dat de IND mensen die gevlucht zijn helpt, ontnemen ze vluchtelingen al hun rechten.” Aldus een woordvoerder van het No Border
Camp.

Dat de IND meer als een afwijsmachine werkt bleek recentelijk nog toen de IND een 8 jarig meisje met leukemie naar Polen stuurde terwijl zij acute zorg nodig had. Dit is slechts een van de vele voorbeelden.

De vluchtelingen uit Den Haag verblijven al sinds 3 augustus op het No Border Camp en ook de vluchtelingen uit Amsterdam zullen na deze actie blijven tot de demonstratie die zaterdag plaatsvindt onder het motto: “Geen Mens Is Illegaal.” De demonstratie zal beginnen om 14:00 op Plein 1940 en zal door de binnenstad van Rotterdam gaan. Dit is tevens de afsluiter van het No Border Camp.

Donaties
Independent media livestream kamp
Social Media